Logistiikkakumppaneidemme vastuullisuus

Vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme K-Citymarketissa ja tavoitteenamme on tehdä vastuulliset valinnat helpoiksi asiakkaillemme. Yhteistyökumppanimme, kuten Posti, Matkahuolto ja Barona, ovat avainasemassa tämän vision toteuttamisessa.

Heidän panoksensa kestävämpään logistiikkaan, uusiutuvan energian käyttöön ja työntekijöiden turvallisuuteen kuvastaa yhteistä pyrkimystämme pienentää hiilijalanjälkeämme.

Yhdessä olemme sitoutuneet rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta, mikä vaatii jatkuvaa kehitystyötä ja ympäristövastuullisia investointeja. Me K-Citymarketissa uskomme, että yhdessä kumppaneidemme kanssa voimme luoda merkittävän positiivisen muutoksen. 

Posti – kohti fossiilittomia kuljetuksia

Kuva: Posti

Toimiva logistiikka takaa sen, että meillä on mahdollisuus hankkia kaikki se, mitä tarvitsemme, oli kyse sitten ruoasta, vaatteista, lääkkeistä tai harrastusvälineistä.

Tavaroiden kuljettaminen on globaalisti kasvanut, ja logistiikka onkin energiankäytön mukaan laskettuna maailman kolmanneksi saastuttavin toimiala. Siksi tulevaisuuden logistiikan on toimittava fossiilittomasti niin, että tavarat kulkevat mutta päästöjä syntyy mahdollisimman vähän.   

Posti on luvannut kuljettaa kaiken fossiilittomasti jo alle kuuden vuoden sisällä, eli vuoden 2030 ensimmäiseen päivään mennessä. Jopa tuhansia autoja korvataan sähkö-, biokaasu- ja vetykäyttöisiksi. Posti on hyvässä vauhdissa: sähköpakettiautoja on käytössä jo yli 300, sähköisiä kuorma-autoja reilu kymmenen, biokaasurekkoja on käytössä 35 ja kevyitä kulkuneuvoja skoottereista kärryihin on yli 2000 kappaletta.   

Yhä useampi paketti kulkee siis jo nyt täysin fossiilittomasti, kaikkiaan jo yli kymmenen miljoonaa pakettia vuosittain. Pääkaupunkiseudulla sekä osassa Turkua ja Tamperetta kaikki seurattavat pakettien kotiinkuljetukset hoidetaan jo sähköllä.    

Lue lisää: posti.com/vastuullisuus

Vastuullisuus Matkahuollossa

Kuva: Matkahuolto

Edistämme kestäviä paketti- ja matkapalveluita sekä kehitämme vastuullisuustyötämme tiiviissä yhteistyössä työntekijöidemme ja kumppaneidemme kanssa.

Olemme selvittäneet pakettipalvelujemme hiilijalanjäljen ja seuraamme sitä vuosittain. Kehitämme kuljetusratkaisujamme ympäristöystävällisemmiksi ja vähennämme päästöjä ilmastotiekarttamme mukaisin toimenpitein muun muassa siirtymällä kuljetuksissamme pois fossiilisista polttoaineista. 

Välietappina kohti vähäpäästöisiä kuljetuksia tarjoamme asiakkaillemme hiilineutraalit pakettikuljetukset. Toteutamme hiilineutraalit kuljetukset tällä hetkellä päästöjen kumoamisella. Kumoamme päästömme tukemalla kansainväliset standardit täyttäviä hankkeita eri puolilla maailmaa. Päästöjen kumoamismäärä perustuu vuosittain toteutettavaan ja varmennettavaan GHG-protokollan mukaiseen päästölaskentaan. 

Olemme asettaneet kunnianhimoiset, tieteeseen perustuvat lyhyen aikavälin ilmastotavoitteet, jotka kansainvälinen Science Based Targets -aloite on hyväksynyt syyskuussa 2023. Tavoitteenamme on puolittaa päästöt koko toimintamme osalta vuoteen 2030 mennessä 

Lue lisää: https://www.matkahuolto.fi/vastuullisuus 

Vastuullisuus Baronassa

Kuva: Barona

Barona on Suomen suurin henkilöstöpalveluyritys ja merkittävä logistiikka-alan palveluntarjoaja.

Varastopalvelut tuotamme pääasiassa vuonna 2022 avatussa, modernissa Avialogis-logistiikkakeskuksessa Vantaalla. Keskuksen pääasiallinen lämmitysmuoto on maalämpö, ja kesäkaudella noin puolet sähköstä tuotetaan aurinkoenergialla. Lastauspaikoilla on valmius sähköisten jakeluautojen lataamiseen. Avialogikselle on myönnetty Euroopan johtaviin ympäristöluokitusjärjestelmiin kuuluva BREEAM-sertifikaatti. 

Barona panostaa työntekijöiden työturvallisuuteen. Avialogiksessa työhön liittyvät riskit on arvioitu perusteellisesti, ja turvalliset työtavat varmistetaan monivaiheisella perehdytyksellä. Turvallisuushavaintojen ilmoittaminen on tehty helpoksi mobiilijärjestelmällä. Baronalla logistiikka-alan työntekijöiden tapaturmataajuus laski noin 33 prosenttia vuonna 2023. 

Baronan yhteiskunnallinen kokonaisvaikutus on erittäin positiivinen: Uprightin analyysin perusteella vain noin 13 prosentilla yhtiöistä ympäri maailman on suurempi myönteinen vaikutus kuin Baronalla. 

 Lue lisää: https://barona.fi/barona/vastuullisuus 

Ilmainen toimitusyli 59€ pakettiautomaattitilauksiin
Monipuoliset maksutavatnyt myös lasku tai erämaksu
Palautusaika30 päivän palautusoikeus
Asiakaspalvelussammesaat aina palvelua suomeksi